top of page
Zoeken
  • Elvama Travel

Elvama Travel Moments: parende luipaarden in het holst van de nacht

De voortplanting van luipaarden kan maar zelden geobserveerd worden in het wild, de act is van korte duur, maar wel veelvuldig! Tijdens één van onze wine & dine groepsreizen, bood onze uitzonderlijk goede gids de groep de mogelijkheid om dit te zien. Na een avondsafari waren we met de groep nog aan het nagenieten rond het kampvuur toen de jeep van onze gids David in volle vaart, of toch zo snel als mogelijk in de bush, terug naar onze lodge kwam gereden. Eens tot stilstand gekomen riep David: “DO YOU GUYS WANT TO SEE MATING LEOPARDS??”


Daar moest niet over nagedacht worden, iedereen repte zich naar het safarivoertuig, halfvolle glazen werden op de grond, het zand en de tafel gezet, de stoelen vielen in de haast om, geen tijd om camera’s uit de kamer te halen, geen tijd om truien of jassen aan te trekken. Het was belangrijk om snel te handelen, want luipaarden kunnen snel verdwijnen en het was reeds donker dus nog moeilijker om te vinden .

En ja, na 2 minuten rijden vonden we de luipaarden terug. Wat een ongelofelijk gevoel! In het donkere van de nacht hebben we nog een half uur kunnen genieten van dit ongelofelijk tafereel. Uniek! De foto is niet optimaal, maar de herinnering zit bij iedereen in het geheugen gegrift.


Met dank aan één van onze favoriete Elvama Travel safarigidsen, David!

Deel jullie Elvama Travel Moments op social media met de #ElvamaTravelMoments!

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page