The best of South Africa -

family style

Bekijk meer

 
ff22c66b5f7d9b60ec981b2f7411ed0d.png

16 dagen/15 nachten

vlucht.jpg

Heen: Brussel - Kaapstad

Lokale vlucht: Kaapstad - Durban

Terug: Johannesburg - Brussel

locatie.jpg

De Westkaap, Durban, Swaziland, Safari

pngtree-outline-people-icon-png-image_18

Kindvriendelijk

PLANNING

DAG 1

Vlucht Brussel - Kaapstad

Elvama - © Pieter D'Hoop-104.jpg

DAG 3 - 4| Kaapstad

Neem deze tijd om de Kaap te ontdekken. Indien het weer dit toelaat, kan je de kabellift omhoog nemen naar de top van de Tafelberg. Sportievelingen kunnen de Tafelberg ook beklimmen met onderweg prachtige views over de stad. Rijd langs de kust richting Kaappunt en rijd langs de beroemde Chapmans Peak Drive en stop bij Boulders Beach om de pinguïnkolonie te ontmoeten voordat je doorrijdt naar Cape Point Nature Reserve. Bezoek het V & A waterfront met leuke winkeltjes en restaurantjes en bezoek met de kinderen het Two Oceans Aquarium. Kies voor wat cultuur en geschiedenis en neem de Robben Island-veerboot die je naar het eiland brengt waar Mandela 27 jaar lang werd vast gehouden. 

DAG 6 | St. Lucia

Deze morgen staat een Hippo & Croc Tour op het programma, een favoriet van jong en oud! Met een boot ga je op zoek naar de vele krokodillen en nijlpaarden in het St Lucia Lake. Na deze cruise rijd je richting Falaza Game Park voor een eerste echte safari. 's Avonds klim je voor de eerste keer in de safari jeep op zoek naar wild. Geniet van een authentieke "bush experience".

Zuid afrika 2018_56.jpg

DAG 8 | Swaziland

Na je laatste ochtendsafari in het Falaza reserve, rijd je richting het prachtige Swaziland. Hier kun je het gebied verkennen te voet, met de mountain bike, te paard of met de auto. Bezoek een authentiek dorp waar u de lokale bevolking ontmoet en samen met de kinderen het lokale leven van enkele decennia geleden kan herbeleven. 

pexels-taryn-elliott-4858575.jpg

DAG 10 - 11 | safari

Geniet van een tweede safari ervaring in het Kapama Private Game Reserve! In dit game reserve kan je naast de Big 5 ook een reeks andere dieren spotten zoals hyena, giraf en zebra.  Het gebied ​​heeft ook een overvloed aan interessante vogels.  Game drives worden geleid door ervaren en professionele game rangers. Overdag kan je genieten van de rust van de lodge of een massage in de Spa.

IMG_2663.jpg

DAG 14 | Magaliesberg Mountains

Verlaat het prachtige Ant's Hill en rijd verder tot de Magaliesberg Mourntains voor een laatste Afrikaanse avontuur! Naast zijn
indrukwekkende berglandschap, huizen de Magaliesberg Mountains ook  een overvloed aan dieren in het wild waaronder meer dan 300 vogelsoorten. Populaire activiteiten zijn onder andere: paardrijden, canopy ziplining tours en ballonvaren. Bezoek ook zeker de werelderfgoedplaats Cradle of Humankind, hier werd een derde van alle ooit gevonden fossielen ontdekt.  Dit wordt gezien als de geboorteplaats van de mensheid.

DAG 15 | vlucht Brussel

Helaas, jullie reis is ten einde gekomen. Vandaag vliegen jullie terug vanuit Johannesburg naar Brussel.

DAG 2 | Stellenbosch

Welkom in Zuid-Afrika! Vandaag trekken jullie richting Stellenbosch. Bezoek het rustieke, originele winkeltje Oom Samie se winkel, wandel doorheen de straten rond de universiteit en ontdek de vele wijndomeinen rond het stadje.

fungai-tichawangana-5DdUckDDBNM-unsplash

DAG 5 | vlucht Durban

Vandaag vliegen jullie naar Durban en rijden jullie tot St. Lucia, een gezellig dorpje aan de oostkust. St. Lucia wordt omringd door het iSimangaliso Wetland Park en is een oase van groen en rust. Geniet van de natuur via een mountainbike rit of een prachtige hike.

IMG_0336.jpg

DAG 7 | Zululand

Vandaag start vroeg met een ochtend safari in het Hluhluwe Imfolozi Game Reserve, het oudste game reserve van Zuid-Afrika. Met wat geluk spot je deze morgen de Big Five! Hier kan je ook een traditioneel Zulu dorpje bezoeken of een safari te paard doen. In de namiddag bezoek je het Emdoneni Cat Rehabilitation Centre, waar katachtigen zoals Caracal, Serval, Cheetah en de African Wildcat verzorgd worden en gerehabiliteerd worden om uiteindelijk terug los te laten in het wild. Zo helpt het centrum de dreigende uitsterving van deze diersoorten tegen te gaan. Tijdens de tour kunnen de kinderen de begeleiders helpen met het voederen van enkele kleinere katsoorten. 

Zuid afrika 2018_120.jpg

DAG 9 | panoramaroute

Geniet van je ontbijt met zicht op de nijlpaarden en krokodillen! Verlaat Swaziland en rijd richting Hazyview waar je de Panorama route kan verkennen. Bezoek de indrukwekkende  Blyde River Canyon, Gods Window en Bourkes Luck Potholes 

roi-dimor-TXNp9Gof1BQ-unsplash.jpg

DAG 12 - 13 | Waterberg Mountains

Het laatste deel van de reis spenderen jullie in Ant's Hill in de Waterberg Mountains, een prachtige lodge ideaal voor families.  

Geniet van een ontspannende duik in de hot springs van de Waterberg Biosphere, ontdek de oude archeologische site in Makapans Valley (Werelderfgoed) en ontdek het gebied te paard.

Maropeng-Cradle-of-Humankind-Sterkfontei