top of page

HERMANUS

Bekijk meer

hermanus

Dé vakantiestad van de bewoners uit de Kaap. Wat vroeger een klein havenstadje was voor Abalone is nu een oord van ontspanning. Als de temperaturen in Kaapstad, Stellenbosch, Franschhoek tijdens de zomer oplopen tot 35° of meer vind je altijd verkwikkende koelte in Hermanus waar het dan rond 25° is. De naam verwijst naar het Hermanuspietersfontein.


De regio is gekend voor de Hemel-en-Aarde vallei (wijnregio) en voor de walvissen. Jaarlijks komen die in grote getale naar dit “sanctuary” waarde koude Benguela arctische stroom voor koud water zorgt. Meestal zie je tot 30 walvissen in september – oktober. Deze stroom maakt de regio ook kenmerkend: de koelte waardoor een aantal druiven zoals Sauvignon Blanc, Pinot Noir en Chardonnay er zeer mooie wijnen leveren.

Op een 40-tal km van Hermanus ligt Elgin, een streek waar de laatste 20 jaar ook heel wat wijngaarden zijn aangeplant. Elgin is de bakermat van “Appletise” die destijds overal ter wereld goed heeft verkocht. De ganse streek stond vol met appelboomgaarden. Een groot aantal van deze boomgaarden zijn ondertussen vervangen door wijngaarden.

Things to do

Wijndomeinen, fine dining, whale watching, hiking,...

bottom of page