top of page
lina-loos-04-C1NZk1hE-unsplash.jpg

Explore South Africa

Bekijk meer

exploresa
ff22c66b5f7d9b60ec981b2f7411ed0d.png

17 dagen/16 nachten

vlucht.jpg

Heen: Brussel - Kaapstad

Lokale vlucht: George - Johannesburg

Terug: Johannesburg - Brussel

locatie.jpg

De Westkaap: Kaapstad, winelands, Garden Route

Noorden: safari, panoramaroute

PLANNING

DAG 1

Vlucht Brussel - Kaapstad

fungai-tichawangana-5DdUckDDBNM-unsplash

DAG 5 - 6 | de wijnlanden

Bezoek de wijnlanden van Zuid-Afrika. Verken een namiddag het gezellige stadje Franschhoek en bezoek het wijndomein Rickety Bridge Winery of Glenwood Wine Estate. Start je dag in Stellenbosch met een bezoekje aan Oom Samie se winkel, wandel doorheen de straten rond de universiteit van Stellenbosch en eindig de dag met een wijnproeverij bij Muratie Wine Estate.

johan-serfontein-_70KnYJVCEw-unsplash.jp

DAG 8 - 9 | Oudtshoorn

Rij verder tot in Oudtshoorn, een langere rit maar met gezellige "padstalls" onderweg. Vertrek vroeg want er is veel te zien en te doen in de omgeving van Oudshoorn. Bezoek de Cango Caves en een struisvogelboerderij. Rijd de Swartbergpas op met één van de mooiste zichten in Zuid-Afrika.

Tsitsikamma-Zipline.jpg

DAG 12 | vlucht Johannesburg

Je Garden Route avontuur loopt ten einde en vandaag vlieg je verder tot in Johannesburg. Rij verder van Johannesburg tot in White River.

redcharlie-nf7W_hn6DKQ-unsplash.jpg

DAG 16 | panoramaroute

Verlaat vandaag Timbavati en rij via de indrukwekkende Blyde River Canyon, Gods Window en Bourkes Luck Potholes tot in White River voor je laatste nacht in Zuid-Afrika.

DAG 2 - 4 | de Kaap

Neem deze tijd om de Kaap te ontdekken. Indien het weer dit toelaat, kan je de kabellift omhoog nemen naar de top van de Tafelberg. Sportievelingen kunnen de Tafelberg ook beklimmen met onderweg prachtige views over de stad. Rijd langs de kust richting Kaappunt en rijd langs de beroemde Chapmans Peak Drive en stop bij Boulders Beach om de pinguïnkolonie te ontmoeten voordat je doorrijdt naar Cape Point Nature Reserve. Bezoek het V & A waterfront met leuke winkeltjes en restaurantjes of kies voor wat cultuur en geschiedenis en neem de Robben Island-veerboot die je naar het eiland brengt waar Mandela 27 jaar lang werd gehouden.

Elvama - © Pieter D'Hoop-22.jpg

DAG 7 | Hermanus

Vandaag rijd je door naar Hermanus, het begin van de Garden Route. De rit van Franschhoek naar Hermanus duurt iets meer dan een uur. Kijk zeker uit voor walvissen op je rit langs de kustlijn! Geniet van het verkennen van dit stadje.

oudtshoorn-hotels-zuid-afrika.jpg

DAG 10 - 11 | Tsitsikamma

Na Oudtshoorn zet je de tocht verder richting Tsitsikamma National Park,  een prachtige regio waar je een hoop avontuurlijke activiteiten kunt doen. Maak een stop bij Bloukrans en spring van de hoogste commerciële bungee jump ter wereld en doe een zipline tour doorheen de bergen.  

DAG 13 - 15 | safari

Het is tijd voor safari! Rijd verder vanuit White River naar je lodge middenin het privé-reservaat Timbavati. Game drives worden geleid door ervaren en professionele game rangers. Timbavati is een gebied rijk aan wild waaronder leeuwen, luipaarden, olifanten, neushoorns, buffels en hyena's, nijlpaarden, giraffen, zebra's en een hele hoop andere dieren. Het gebied ​​heeft ook een overvloed aan interessante vogels en is een paradijs voor vogelaars. De lodge biedt game drives, bushwalks en nachtelijke drives aan.

pexels-taryn-elliott-4858575.jpg

DAG 17

Je reis naar Zuid-Afrika is helaas op zijn einde gekomen. Vandaag vlieg je terug vanuit Johannesburg richting Brussel.

bottom of page