Explore South Africa

17 dagen/16 nachten, 2 personen, november 2017 
Dag 1

Vlucht Brussel - Kaapstad

Dag 2-4

Neem deze tijd om de Kaap te ontdekken. Indien het weer dit toelaat, kan je de kabellift omhoog nemen naar de top van de Tafelberg. Voor meer sportieve avonturiers kan je de Tafelberg ook beklimmen met prachtige views over de stad. Rijd langs de kust richting Kaappunt, het is een van de mooiste ritten in Kaapstad met een fantastisch uitzicht op de Indische en Atlantische Oceaan. Rijd langs de beroemde Chapmans Peak Drive en stop bij Boulders Beach om de pinguïnkolonie te ontmoeten voordat je doorrijdt naar Cape Point Nature Reserve. Neem zeker de tijd om te genieten van de prachtige natuur in het reserve en wie weet zie je struisvogels, antilopen, bavianen en bergzebra's tijdens je rit! Bezoek het V & A waterfront met leuke winkeltjes en restaurantjes of kies voor wat cultuur en geschiedenis en neem de Robben Island-veerboot die je naar het eiland brengt waar Mandela 27 jaar lang werd gehouden.

Overnachting: Camps Bay

Dag 5-6

Bezoek de wijnlanden van Zuid-Afrika. Verken een namiddag het gezellige stadje Franschhoek en bezoek het wijndomein Rickety Bridge Winery of Glenwood Wine Estate. Start je dag in Stellenbosch met een bezoekje aan Oom Samie se winkel, wandel doorheen de straten rond de universiteit van Stellenbosch en eindig de dag met een wijnproeverij bij Muratie Wine Estate.

Overnachting: Franschhoek

Dag 7

Vandaag rijd je door naar Hermanus, het begin van de Garten Route. De rit van Franschhoek naar Hermanus duurt iets meer dan een uur. Kijk zeker uit voor walvissen op je rit langs de kustlijn! Geniet van het verkennen van dit stadje.

Overnachting: Hermanus

Dag 8-9

Rij verder tot in Oudtshoorn, een langere rit maar met gezellige "padstalls" onderweg. Vertrek vroeg want er is veel te zien en te doen in de omgeving van Oudshoorn. Bezoek de Cango Caves en een struisvogelboerderij. Rijd de Swartbergpas op met één van de mooiste zichten in Zuid-Afrika.

Overnachting: Oudtshoorn

Dag 10-11

Na Oudtshoorn zet je de tocht verder richting Tsitsikamma National Park,  een prachtige regio waar je een hoop avontuurlijke activiteiten kunt doen. Maak een stop bij Bloukrans en spring van de hoogste commerciële bungee jump ter wereld en doe een zipline tour doorheen de bergen.  

Overnachting: Tsitsikamma

Dag 12

Je Garden Route avontuur loopt ten einde en vandaag vlieg je verder tot in Johannesburg. Rij verder van Johannesburg tot in White River.

Overnachting: White River

Dag 13-15

Het is tijd voor safari! Rijd verder vanuit White River naar je lodge middenin het privé-reservaat Timbavati. Game drives worden geleid door ervaren en professionele game rangers. Timbavati is een gebied rijk aan wild waaronder leeuwen, luipaarden, olifanten, neushoorns, buffels en hyena's, nijlpaarden, giraffen, zebra's en een hele hoop andere dieren. Het gebied ​​heeft ook een overvloed aan interessante vogels en is een paradijs voor vogelaars. De lodge biedt game drives, bushwalks en nachtelijke drives aan.

Overnachting: Timbavati

Dag 16

Verlaat vandaag Timbavati en rij via de indrukwekkende Blyde River Canyon, Gods Window en Bourkes Luck Potholes tot in White River voor je laatste nacht in Zuid-Afrika.

Overnachting: White River

Dag 17

Je reis naar Zuid-Afrika is helaas op zijn einde gekomen. Vandaag vlieg je terug vanuit Johannesburg richting Brussel.

Elvama Travel

Gentsestraat 110

8890 Moorslede

Tel: 051 78 08 08

info@elvama.be

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

deel van Elvama Wines

© 2020 by Elvama Travel