Wine & Dine + Safari

21/03/2020 - 03/04/2020

 
Dag 1

Vlucht Brussel - Kaapstad

- kleine groep

- persoonlijke ontvangst op alle wijndomeinen

- extra begeleiding door Gido Van Imschoot, sommelier & wijnschrijver

- volledige lodge op safari exclusief voor de groep voor een intieme sfeer

Unieke punten
14 dagen/13 nachten
Dag 2

Aankomst Kaapstad rond lunchtijd, transfer naar Hermanus. Onderweg lunchen we in het mooie strandstadje "Strand" en krijgen we al een eerste tasting. Na check-in en opfrissing in het hotel gaan we eten in een leuk visrestaurant in het oude havenstadje Hermanus.

Overnachting: Hermanus

Dag 3

We ontdekken vandaag de Hemel-en-Aarde Vallei. We bezoeken Newton Johnsson voor een eerst proeving met een prachtig zicht op de vallei. Hierna rijden we door tot Botriver waar we ontvangen worden door Niels Verburg, eigenaar en wijnmaker van Luddite Wines. Lunch wordt geserveerd op de prachtige stoep van Luddite. Na de lunch rijden we via de Theewaterskloofdam door naar Franschhoek. 's Avonds eten we in Franschhoek.

Overnachting: Franschhoek

Dag 4

We ontwaken in het gezellige stadje Franschhoek waar de eerste uren van de dag vrij zijn om het stadje te bezoeken. Voor de lunch vertrekken we richting Glenwood Wine Estate waar er een uitgebreide wijnproeving en lekkere lunch op het programma staat. Hierna bezoeken we Rickety Bridge Winery voor een volgende wijnproeving. Diner in toprestaurant in Franschhoek.

Overnachting: Franschhoek

Dag 5

Vandaag rijden we tot aan Cape Point, het meest Zuidwestelijke punt van Afrika en bezoeken we Kaap de Goede Hoop. Onderweg stoppen we langs de pinguïns in Boulder's Beach en rijden we langs één van de prachtigste scenic routes in Zuid-Afrika, Chapman's Peak. Broodjeslunch onderweg (niet inbegrepen). 's Avonds worden we ontvangen door wijnmaker Christophe Durand in zijn tapasrestaurant Bistro Bouchon en wijnkelder van Dorrance Wines.

Overnachting: Kaapstad

Dag 6

We starten de dag met een interessante uitgebreide tour van de township Langa onder begeleiding van een lokale gids. 's Middags lunchen we op het wijndomein Constantia Glen en 's namiddags trekken we richting het V&A Waterfront. Hier bezoeken we het nieuwe Zeitz MOCAA museum met lokale begeleiding. Na het museumbezoek is er vrije tijd om de leuke winkeltjes en restaurantjes op het Waterfront te bezoeken. Tijdens het avondmaal maken we kennis met de typische Afrikaanse keuken.

Overnachting: Kaapstad

Dag 7

We beginnen de dag met een rit richting Signal Hill voor een prachtig zicht over de Tafelberg en Kaapstad. Hierna rijden we door richting Lourensford Wine Estate waar we op een prachtige locatie ontvangen worden voor een wijnproeving en lekkere lunch. 's Namiddags staat wijn centraal en bezoeken we 2 wijndomeinen: Le Riche en Remhoogte Wine estate. Avonds eten we in Overture, één van de toprestaurants in Zuid-Afrika van chef Bertus Basson.

Overnachting: Stellenbosch

Dag 8

Vandaag is een intense wijndag. De dag begint bij het wijndomein Kleinood waar eigenaar Gerard De Villiers ons ontvangt voor een uitgebreide wijnproeving. Hierna rijden we door naar Swartland waar we lekker zullen lunchen en nadien ontvangen worden door de young guns van Zuid-Afrika: David Sadie, Donovan Rall, Francois Haasbroeck, André Bruyns en Lukas van Loggerenberg. Het wordt een unieke, exclusieve wijnproeving! 's Avonds proeven we de wijnen van Credo Wines en Strandveld Winery en dineren we bij Stellenbosch Vineyards.

Overnachting: Stellenbosch

Dag 9

Deze voormiddag kan je vrij het stadje Stellenbosch bezoeken.  Tegen de middag worden we persoonlijk ontvangen door eigenaar Rijk Melck bij "Muratie Wine Estate", het oudste domein van Stellenbosch, voor een wijnproeving en lunch. Hierna vliegen we van Kaapstad naar Lanseria, 's avonds diner in Cradle of Human Kind. 

Overnachting: Hartbeespoort

Dag 10

Vandaag vertrekken we vroeg richting Klaserie voor de safari! Onderweg stoppen we voor een broodjeslunch (niet inbegrepen). Rond 15u arriveren we in ons kamp middenin de bush voor de komende dagen. Na het afladen van de baggage stappen we meteen de safari-jeep in voor onze eerste safari, op zoek naar de Big Five! 's Avonds een typische safari diner buffet rond de boma.

Overnachting: Tuskers Safari Camp

Dag 11

De volgende dagen staan we samen op met de dieren, dit betekent lekker vroeg! Een game drive start rond 05u30 - 06u00 's morgens, wanneer het nog koel is en de dieren het meest actief zijn. Samen met onze safarigids gaan we op zoek naar leeuwen, neushoorns, olifanten en meer. Onderweg stoppen we voor een koffie en "rusk" middenin de bush. We keren terug naar het kamp rond 09u30 waar we na ons te verfrissen kunnen genieten van een uitgebreid ontbijt. Na het ontbijt kan je relaxen in het kamp. Rond 14u wordt een kleine lunch geserveerd vooraleer we opnieuw de jeep inspringen voor een avondsafari. Onderweg stoppen we voor sundowners, lekker aperitieven in de bush.'s Avonds opnieuw een typische safari diner buffet rond de boma.

Overnachting: Tuskers Safari Camp

Dag 12

Vandaag krijgen we opnieuw de kans om Big Five en meer te spotten en herhalen we de activiteiten van de vorige dag. 

Overnachting: Tuskers Safari Camp

Dag 13

Onze laatste dag is aangebroken. We starten vroeg met onze ochtendsafari en genieten nog een laatste keer van de rust in de bush. Na de ochtendsafari maken we de valiezen en ontbijten we uitgebreid voor we vertrekken richting Hoedspruit luchthaven voor de vlucht richting Johannesburg waarna we verder vliegen richting Brussel.

Dag 14

Aankomst Brussel.

Belangrijk te weten

- Onze groepsreizen worden ter plaatse begeleid door een Nederlandstalige begeleider van het Elvama Travel team met een grondige kennis van Zuid-Afrika.

- Wegens onvoorziene omstandigheden kan in de voorgestelde planning verschuivingen of veranderingen gedaan worden. We proberen steeds de planning zoveel mogelijk te benaderen en indien er veranderingen dienen te gebeuren zullen deze veranderingen gelijkwaardig of beter zijn dan het originele.

- Deze reis is geschikt voor 18+. Iedereen die over een normale conditie en mobiliteit beschikt, kan zich inschrijven voor deze reis.

- De focus in de Kaap ligt op de prachtige wijngebieden Stellenbosch, Franschhoek, Constantia, Hemel-en-Aarde, Botrivier. Wijn, culinaire hoogstandjes en cultuur staan centraal in deze reis. Natuurlijk bezoeken we ook de belangrijkste trekpleisters in de Westkaap zoals Cape Point, V&A Waterfront en Tafelberg.

- Safari is één van de meest unieke dingen om te doen in Zuid-Afrika. Safari's worden gedaan in open 4x4 safari jeeps voor een intense beleving met een lokale safarigids. De lodge is gelegen in Big Five gebied in Greater Kruger waar de grenzen tussen Krugerpark en de omliggende gebieden open zijn. Dit betekent dat dieren vrij rondlopen op een gebied van meer dan 20.000 km². Safari is onvoorspelbaar maar heeft veel in petto! Laat je verrassen.

Elvama Travel

Gentsestraat 110

8890 Moorslede

Tel: 051 78 08 08

info@elvama.be

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

deel van Elvama Wines

© 2019 by Elvama Travel