Wine & Dine + Safari

29/02/2020 - 13/03/2020

 
Dag 1

Vlucht Brussel - Kaapstad (met tussenstop)

- kleine groep

- persoonlijke ontvangst op alle wijndomeinen door eigenaar, wijnmaker,...

- begeleiding door Zuid-Afrika kenner Luc Vannevel van Elvama 

- toprestaurants: La Petite Colombe en Overture

- Sidecar tour rond Kaapstad

- safari op basis van selfcatering: de lodge is exclusief voor de groep, voor een intieme ervaring

Unieke punten
Dag 2

L+D

14 dagen/13 nachten

Aankomst Kaapstad rond lunchtijd. We lunchen in het pittoreske kuststadje "Strand" waar we de eerste wijnen proeven. We rijden verder naar Hermanus langs de oude kustweg. Na check-in en opfrissing in het hotel gaan we eten in een leuk visrestaurant in het oude havenstadje Hermanus.

Overnachting: Hermanus

Dag 3

O+L+D

We ontdekken vandaag de Hemel-en-Aarde Vallei. We bezoeken Newton Johnsson voor een eerst wijnproeving met een prachtig zicht op de vallei én de oceaan. Hierna rijden we door tot Botriver waar we ontvangen worden door Niels Verburg, eigenaar en wijnmaker van Luddite Wines. Lunch wordt geserveerd op de stoep van Niels en Penny. Na de lunch rijden we via de van der Stel pas, een verharde sluipweg, en de  Theewaterkloofdam naar Franschhoek.

Overnachting: Franschhoek

Dag 4

O+L+D

We ontwaken in het gezellige Franschhoek We bezoeken het stadje in de voormiddag. Voor de lunch vertrekken we richting Glenwood Wine Estate waar een wijnproeving en lichte lunch op het programma staat. Hierna trekken we naar Rickety Bridge Winery voor een volgende wijndegustatie.  's Avonds gaan we dineren in La Petite Colombe, een recent geopend restaurant en zusje van één van de beste restaurants ter wereld La Colombe. In de woorden van La Petite Colombe "Visitors to Franschoek can now look forward to experiencing the same level of service excellence and exquisite cuisine that has put La Colombe on the map."

Overnachting: Franschhoek

Dag 5

O+L+D

Vandaag rijden we naar Cape Point, het meest Zuidwestelijke punt van Afrika en bezoeken Kaap de Goede Hoop en Kaappunt. Onderweg stoppen we langs de pinguïns in Boulder's Beach en rijden we langs één van de prachtigste scenic routes in Zuid-Afrika, Chapman's Peak. Broodjeslunch onderweg (niet inbegrepen). ‘s Avonds worden we ontvangen door wijnmaker Christophe Durand in zijn wijnkelder Dorrance Wines en dineren we in zijn tapasrestaurant Bistro Bouchon.

Overnachting: Kaapstad

Dag 6

O+L+D

De dag start met een unieke tour rond Kaapstad in een oude originele sidecar. We lunchen op het prachtige wijndomein Constantia Glen en proeven de wijnen. 's Namiddags bezoek aan de oudste township van Kaapstad, Langa, met een lokale begeleider. Een inwoner van de township toont ons zijn thuis en vertelt meer over de geschiedenis van Zuid-Afrika. We eindigen de dag met een rit richting Signal Hill voor een prachtig zicht over de Tafelberg en Kaapstad. Tijdens het avondmaal maken we kennis met de typische Afrikaanse keuken.

Overnachting: Kaapstad

Dag 7

O+L+D

We beginnen de dag met een bezoek aan het V&A Waterfront, een gezellig haventje met leuke winkeltjes en restaurantjes. Hierna rijden we door richting Lourensford Wine Estate waar we op een prachtige locatie ontvangen worden voor een wijnproeving en lekkere lunch. In de namiddag staat wijn nog meer centraal en bezoeken we 2 wijndomeinen: Le Riche en Remhoogte Wine Estate. 's Avonds eten we in Overture, één van de toprestaurants in Zuid-Afrika van chef Bertus Basson.

Overnachting: Stellenbosch

Dag 8

O+D

Deze voormiddag ontvangen enkele young guns van Zuid-Afrika ons: Donovan Rall, Francois Haasbroeck, André Bruyns en Lukas van Loggerenberg. Het wordt een unieke, exclusieve wijnproeving! We lunchen bij hen vooraleer we vertrekken richting Kleinood waar eigenaar Gerard De Villiers ons ontvangt voor een uitgebreide wijnproeving.  's Avonds worden we persoonlijk ontvangen door eigenaar Rijk Melck bij "Muratie Wine Estate", het oudste domein van Stellenbosch, voor een wijnproeving en dinner

Overnachting: Stellenbosch

Dag 9

O+L+D

In de voormiddag nog even genieten van de laatste uren in de Kaap vooraleer we het vliegtuig opstappen richting het noorden. 's Middags nog lunch bij Gino's in Stellenbosch, een gezellige lokaal familierestaurant vooraleer we in de namiddags vliegen van Kaapstad naar Lanseria, 's avonds dinner in Hartbeespoort.

Overnachting: Hartbeespoort

Dag 10

O+D

We vertrekken vroeg richting Hoedspruit! Onderweg stoppen we voor een broodjeslunch (niet inbegrepen). Rond 15u arriveren we in ons kamp middenin de bush. We gaan meteen voor de eerste safari, op zoek naar de Big Five! 's Avonds een typische safari diner buffet rond de boma.

Overnachting: Tusker's Safari Camp

Dag 11 - Dag 12

O+L+D

Een dag in de bush start vroeg. Een game drive start rond 05u30 - 06u00 's morgens, wanneer het nog koel is en de dieren het meest actief zijn. Onderweg stoppen we voor een koffie en "rusk". We genieten een uitgebreid ontbijt rond 10 uur waar we na ons te verfrissen en relaxen. Rond 14u wordt een kleine lunch geserveerd vooraleer we vertrekken voor een avondsafari. Onderweg stoppen we voor sundowners. 's Avonds een zelf bereid dinner vergezeld van absolute topwijnen die we laten overvliegen uit de Kaap.

Overnachting: Tusker's Safari Camp

Dag 13

O

Helaas, onze laatste dag is aangebroken. We starten vroeg met onze ochtendsafari en genieten nog een laatste keer van de rust in de bush. Na de safari maken we de valiezen en ontbijten we uitgebreid voor we vertrekken richting Hoedspruit luchthaven voor de vlucht richting Johannesburg en connectie naar Brussel.

Dag 14

Aankomst Brussel.

Belangrijk te weten

- Onze groepsreizen worden ter plaatse begeleid door een Nederlandstalige begeleider van het Elvama Travel team met een grondige kennis van Zuid-Afrika.

- Wegens onvoorziene omstandigheden kan in de voorgestelde planning verschuivingen of veranderingen gedaan worden. We proberen steeds de planning zoveel mogelijk te benaderen en indien er veranderingen dienen te gebeuren zullen deze veranderingen gelijkwaardig of beter zijn dan het originele.

- Deze reis is geschikt voor 18+. Iedereen die over een normale conditie en mobiliteit beschikt, kan zich inschrijven voor deze reis.

- De focus in de Kaap ligt op de prachtige wijngebieden Stellenbosch, Franschhoek, Constantia, Hemel-en-Aarde, Botrivier. Wijn, culinaire hoogstandjes en cultuur staan centraal in deze reis. Natuurlijk bezoeken we ook de belangrijkste trekpleisters in de Westkaap zoals Cape Point, V&A Waterfront en Tafelberg.

- Safari is één van de meest unieke dingen om te doen in Zuid-Afrika. Safari's worden gedaan in open 4x4 safari jeeps voor een intense beleving met een lokale safarigids. De lodge is gelegen in Big Five gebied in Greater Kruger waar de grenzen tussen Krugerpark en de omliggende gebieden open zijn. Dit betekent dat dieren vrij rondlopen op een gebied van meer dan 20.000 km². Safari is onvoorspelbaar maar heeft veel in petto! Laat je verrassen.

Elvama Travel

Gentsestraat 110

8890 Moorslede

Tel: 051 78 08 08

info@elvama.be

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

deel van Elvama Wines

© 2019 by Elvama Travel