Wine & Dine + Safari

15/09/2020 - 28/09/2021

 

- persoonlijke ontvangst op alle wijndomeinen

- toprestaurants: La Petite Colombe en Overture

- Sidecar tour rond Kaapstad

- volledige lodge op safari exclusief voor de groep voor een intieme sfeer

Unieke punten

Paspoort 

Voor reizigers met een Belgische nationaliteit: voor reizen naar Zuid-Afrika moet je in

het bezit zijn van een geldig internationaal paspoort (bordeaux gekleurd boekje) met een

minimum geldigheidsperiode tot 30 dagen na afreis en met 2 blanco pagina’s. Bij het

boeken van een reis bezorg je ons de namen zoals deze gespeld zijn in je paspoort: naam en voornaam. Bezorg ons eveneens een scan van je paspoort per mail. We raden je aan zelf een kopie van je paspoort mee te nemen en apart te bewaren van het origineel. Ouders die met kinderen jonger dan 18 jaar naar Zuid-Afrika reizen moeten vanaf 1 juni 2015 een kopie van het geboortecertificaat van het kind in het Engels bij zich hebben. Vraag uw gemeentebestuur een meertalig uittreksel uit de geboorteakte, dat ook in het Engels is opgesteld. Indien niet beide ouders meereizen, is ook een schriftelijke toestemming van de niet aanwezige ouder nodig, eveneens in het Engels en bij uw gemeentebestuur te verkrijgen. De handtekening kan u laten legaliseren bij uw gemeente.

Klimaat

De jaargetijden in Zuid-Afrika zijn omgekeerd aan die van Europa, de lente en zomer duren van september tot april en de herfst en winter van mei tot augustus. Eind september is de winter reeds gedaan en is de lente volop in aantocht. Hou er rekening mee dat tijdens deze periode het weer in de Kaap zeer afwisselend kan zijn, met periodes van warme zomerdagen en koele regendagen. Tijdens de safari zijn maxima van 29°C overdag niet abnormaal. Hou er wel rekening mee dat de safari's 's morgens vroeg en in de late namiddag zijn en het dus koud zal zijn, warme kleding in laagjes is hier aangeraden.

Elektriciteit

De netspanning bedraagt 220 volt. Zuid-Afrika heeft een speciale driepunt stekker die kan worden aangekocht bij aankomst op de luchthaven. De meeste hotels beschikken wel over een Europese connectie voor 1 toestel. Tenzij je meerdere batterijen wilt laden of toestellen wil gebruiken is een extra stekker niet echt nodig. Je krijgt bij een groepsreis van Elvama Travel per persoon ook 1 extra driepunt stekker die je kunt gebruiken tijdens de reis. Deze dient aan het eind van de reis teruggegeven te worden.

Geld

De nationale munt is de ZAR of Zuid-Afrikaanse Rand. De gemakkelijkst manier van betalen is een internationale creditcard: Mastercard of Visa. Raadpleeg zeker nog eens je bank om er zeker van te zijn dat je limiet hoog genoeg is en dat uitgaven en geldafhalingen ter plaatse mogelijk zijn. Je kan in Zuid-Afrika nagenoeg overal betalen met creditcard, ook voor kleinere bedragen. Aan de typische Afrikaanse kraampjes wordt alleen cash aanvaard. Geld afhalen doe je eveneens met je creditcard aan een ATM machine die overal te vinden zijn. Raadpleeg iemand van het Elvama Travel Team als je dit wil doen. Aanvaard zeker geen hulp van vreemden. Vermijd betalingen en afhalingen met Bancontact. Er is geen verzekering op eventueel misbruik met deze kaart.
Euro’s omwisselen in België of in Zuid-Afrika tegen ZAR kan uiteraard maar is duurder dan betalen of afhalen ter plaatse. 

Elvama Travel

Gentsestraat 110

8890 Moorslede

Tel: 051 78 08 08

info@elvama.be

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

deel van Elvama Wines

© 2020 by Elvama Travel