South Africa Family Style

16 dagen/15 nachten, 7 personen, augustus 2018 
Dag 1

Vlucht Brussel - Kaapstad

Dag 2

Welkom in Zuid-Afrika! Vandaag trekken jullie richting Stellenbosch. Bezoek het rustieke, originele winkeltje Oom Samie se winkel, wandel doorheen de straten rond de universiteit en ontdek de vele wijndomeinen rond het stadje.

Overnachting: Stellenbosch

Dag 3-4

Neem deze tijd om de Kaap te ontdekken. Indien het weer dit toelaat, kan je de kabellift omhoog nemen naar de top van de Tafelberg. Voor meer sportieve avonturiers kan je de Tafelberg ook beklimmen met prachtige views over de stad. Rijd langs de kust richting Kaappunt, het is een van de mooiste ritten in Kaapstad met een fantastisch uitzicht op de Indische en Atlantische Oceaan. Rijd langs de beroemde Chapmans Peak Drive en stop bij Boulders Beach om de pinguïnkolonie te ontmoeten voordat je doorrijdt naar Cape Point Nature Reserve. Neem zeker de tijd om te genieten van de prachtige natuur in het reserve en wie weet zie je struisvogels, antilopen, bavianen en bergzebra's tijdens je rit! Bezoek het V & A waterfront met leuke winkeltjes en restaurantjes en bezoek met de kinderen het Two Oceans Aquarium. Kies voor wat cultuur en geschiedenis en neem de Robben Island-veerboot die je naar het eiland brengt waar Mandela 27 jaar lang in gevangenschap zat.

Overnachting: Kaapstad

Dag 5

Vandaag vliegen jullie naar Durban en rijden jullie tot St. Lucia, een gezellig dorpje aan de oostkust. St. Lucia wordt omringd door het iSimangaliso Wetland Park en is een oase van groen en rust. Geniet van de natuur via een mountainbike rit of een prachtige hike.

Overnachting: St. Lucia

Dag 6

Deze morgen staat een Hippo & Croc Tour op het programma, een favoriet van jong en oud! Met een boot ga je op zoek naar de vele krokodillen en nijlpaarden in het St Lucia Lake. Na deze cruise rijd je richting Falaza Game Park voor een eerste echte safari. 's Avonds klim je voor de eerste keer in de safari jeep op zoek naar wild. Geniet van een authentieke "bush experience".

Overnachting: Falaza Game Park & Spa

Dag 7

Vandaag start vroeg met een ochtend safari in het Hluhluwe Imfolozi Game Reserve, het oudste game reserve van Zuid-Afrika. Met wat geluk spot je deze morgen de Big Five! Hier kan je ook een traditioneel Zulu dorpje bezoeken of een safari te paard doen. In de namiddag bezoek je het Emdoneni Cat Rehabilitation Centre, waar katachtigen zoals Caracal, Serval, Cheetah en de African Wildcat verzorgd worden en gerehabiliteerd worden om uiteindelijk terug los te laten in het wild. Zo helpt het centrum de dreigende uitsterving van deze diersoorten tegen te gaan. Tijdens de tour kunnen de kinderen de begeleiders helpen met het voederen van enkele kleinere katsoorten. 

Overnachting: Falaza Game Park & Spa

Dag 8

Na je laatste ochtendsafari in het Falaza reserve, rijd je richtig het prachtige Swaziland. Hier kun je het gebied verkennen te voet, met de mountain bike, te paard of met de auto. 

Overnachting: Mlilwane Wildlife Sanctuary

Dag 9

Geniet van je ontbijt met zicht op de nijlpaarden en krokodillen! Verlaat Swaziland en rijd richting Hazyview waar je de Panorama route kan verkennen. Bezoek de indrukwekkende  Blyde River Canyon, Gods Window en Bourkes Luck Potholes 

Overnachting: Hazyview

Dag 10-11

Geniet van een tweede safari ervaring in het Kapama Private Game Reserve! In dit game reserve kan je naast de Big 5 ook een reeks andere dieren spotten zoals hyena, giraf en zebra.  Het gebied ​​heeft ook een overvloed aan interessante vogels.  Game drives worden geleid door ervaren en professionele game rangers. Overdag kan je genieten van de rust van de lodge of een massage in de Spa.

Overnachting: Kapama Private Game Reserve

Dag 12-13

Het laatste deel van de reis spenderen jullie in Ant's Hill in de Waterberg Mountains, een prachtige lodge ideaal voor families.  

Geniet van een ontspannende duik in de hot springs van de Waterberg Biosphere, ontdek de oude archeologische site in Makapans Valley (Werelderfgoed) en ontdek het gebied te paard.

Overnachting: Waterberg Mountain

Dag 14

Verlaat het prachtige Ant's Hill en rijd verder tot de Magaliesberg Mourntains voor een laatste Afrikaanse avontuur! Naast zijn
indrukwekkende berglandschap, huizen de Magaliesberg Mountains ook  een overvloed aan dieren in het wild waaronder meer dan 300 vogelsoorten. Populaire activiteiten zijn onder andere: paardrijden, canopy ziplining tours en ballonvaren. Bezoek ook zeker de werelderfgoedplaats Cradle of Humankind, hier werd een derde van alle ooit gevonden fossielen ontdekt.  Dit wordt gezien als de geboorteplaats van de mensheid.

Overnachting: Magaliesberg Mountains

Dag 15

Helaas, jullie reis is ten einde gekomen. Vandaag vliegen jullie terug vanuit Johannesburg naar Brussel.

Toen we beslisten om samen met onze 4 kinderen een grote reis te maken, kwamen we al snel tot de conclusie dat Zuid-Afrika iedereen het meest aansprak. We wisten wat we allemaal wilden doen en zien, maar wegens een drukke agenda ontbrak ons de tijd om alles zelf tot in de puntjes uit te pluizen. We hebben dan ook de hulp van Elvama ingeroepen en dat bleek al snel de beste beslissing te zijn. Niet alleen hadden ze veel kennis over het land, ze gaven ons ook heel veel tips over kindvriendelijke uitstappen en plekjes. Zo bleken enkele van onze eigen ideeën niet altijd even haalbaar met kleine pagadders, dus gaven ze ons waardige alternatieven. Van de restaurants tot de activiteiten en lodges waar we logeerden, de kinderen waren telkens het middelpunt van de belangstelling, wat ze heel veel plezier en mooie herinneringen opleverde. En tevreden kinderen zijn tevreden ouders. Daarnaast konden we als ouder ook erg genieten van de reis, daar de rangers onze kinderen perfect entertainden zonder ons erbij. Ik hou van een drukke planning waar we zoveel mogelijk kunnen doen, en ondanks mijn aandringen en zelfs ietwat koppig zijn, bleek de kennis en de ervaring bij Elvama een groot pluspunt en werd onze reis een echte droomreis! Een aanrader voor iedereen. Wij hebben hard genoten en buiten het weer dat niet altijd mee zat was er op de planning niets aan te merken. Bedankt voor deze mooie ervaring en we komen zeker nog eens terug bij jullie voor een nieuwe trip!

Saar & familie

Bedankt aan de familie voor de leuke foto's!

Elvama Travel

Gentsestraat 110

8890 Moorslede

Tel: 051 78 08 08

info@elvama.be

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

deel van Elvama Wines

© 2020 by Elvama Travel