Best of both worlds: South Africa & Namibia

23 dagen/22 nachten, 2 personen, november 2016
Dag 1

Vlucht Brussel - George

Dag 2-4

Welkom in Zuid-Afrika! Je begint deze reis met de prachtige Garden Route en je verblijft de volgende nachten in het gezellige stadje Knysna. Van hieruit kan je het Tsitsikamma National Park bezoeken, een prachtige regio waar je een hoop avontuurlijke activiteiten kunt doen. Maak een stop bij Bloukrans en spring van de hoogste commerciële bungee jump ter wereld en doe een zipline tour doorheen de bergen. 

Overnachting: Knysna

Dag 5-6

Rij verder tot in Oudtshoorn. Bezoek de Cango Caves en een struisvogelboerderij. Rijd de Swartbergpas op met één van de mooiste zichten in Zuid-Afrika.

Overnachting: Oudtshoorn

Dag 7

Vandaag rijd je door naar Hermanus, het einde van de Garden Route. Het is een langere rit maar met gezellige "padstalls" onderweg. Kijk zeker uit voor walvissen op je rit langs de kustlijn! Geniet van het verkennen van dit stadje.

Overnachting: Hermanus

Dag 8-9

Bezoek de wijnlanden van Zuid-Afrika. Verken een namiddag het gezellige stadje Franschhoek en bezoek het wijndomein Rickety Bridge Winery of Glenwood Wine Estate. Start je dag in Stellenbosch met een bezoekje aan Oom Samie se winkel, wandel doorheen de straten rond de universiteit van Stellenbosch en eindig de dag met een wijnproeverij bij Muratie Wine Estate.

Overnachting: Franschhoek

Dag 10-12

Neem deze tijd om de Kaap te ontdekken. Indien het weer dit toelaat, kan je de kabellift omhoog nemen naar de top van de Tafelberg. Voor meer sportieve avonturiers kan je de Tafelberg ook beklimmen met prachtige views over de stad. Rijd langs de kust richting Kaappunt, het is een van de mooiste ritten in Kaapstad met een fantastisch uitzicht op de Indische en Atlantische Oceaan. Rijd langs de beroemde Chapmans Peak Drive en stop bij Boulders Beach om de pinguïnkolonie te ontmoeten voordat je doorrijdt naar Cape Point Nature Reserve. Neem zeker de tijd om te genieten van de prachtige natuur in het reserve en wie weet zie je struisvogels, antilopen, bavianen en bergzebra's tijdens je rit! Bezoek het V & A waterfront met leuke winkeltjes en restaurantjes of kies voor wat cultuur en geschiedenis en neem de Robben Island-veerboot die je naar het eiland brengt waar Mandela 27 jaar lang werd gehouden.

Overnachting: Kaapstad

Dag 13

Namibië, here you come! Namibië is een prachtig land met dramatische woestijnlandschappen, een compleet andere omgeving dan het groene Zuid-Afrika. Vandaag vlieg je van Kaapstad naar Windhoek. 

Overnachting: Windhoek

Dag 14-16

Na je korte verblijf aan Windhoek vlieg je verder richting het Kulala Wilderness Reserve, waar je verblijft in een luxueuze lodge . Dit is het perfecte uitvalspunt voor een bezoek aan de duinen van Sossusvlei. Bezoek van hieruit het Kulula Wilderness Reserve met de quad bike, luchtballon, safarijeep of te voet en ervaar de uitgestrekte landschappen en duinen van Namibië. Geniet's avonds van de prachtige sterrenhemel met een unieke dinner under the stars.

Overnachting: Little Kulala

Dag 17-18

Je vliegt verder richting Damaraland. Dit is een prachtig ruig woestijnlandschap in het noorden van Namibië. Hier verblijf je in een eco-friendly luxury lodge waar je de kans krijgt om op zoek te gaan naar de unieke, zeldzame woestijnolifanten. Geniet van de prachtige sterrenhemel rond hun '"boma" kampvuur.

Overnachting: Damarland

Dag 19-20

Je neemt opnieuw het vliegtuig en vliegt door tot de Skeleton Coast. De Skeleton Coast is de kustlijn van de Namibwoestijn vol roestige scheepswrakken. Het is een unieke bestemming en één van de meet verlaten plekjes in Afrika. Hier kan je ook verschillende wilde dieren spotten zoals hyena's en grote kolonies van zeeleeuwen.

Overnachting: Skeleton Coast

Dag 21

Je vliegt terug richting Windhoek waar je nog geniet van je laatste volle dag in Afrika. Je verblijft in een prachtige wellness lodge. 

Overnachting: Windhoek

Dag 22

Je reis naar Zuid-Afrika & Namibië is helaas op zijn einde gekomen. Vandaag vlieg je terug vanuit Windhoek richting Brussel.

Elvama Travel

Gentsestraat 110

8890 Moorslede

Tel: 051 78 08 08

info@elvama.be

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

deel van Elvama Wines

© 2020 by Elvama Travel